Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به دنبال کاهش قیمت ارز در بازار تهران، از روز گذشته قیمت طلا و سکه نیز ریخت. به گونه ای که هر قطعه سکه تمام بهار آزادی امروز در بازار با افت ۱۴۰ هزار تومانی روبه‌رو شد و با نرخ ۳ میلیون و ۸۷۰ هزار تومان به فروش رفت.

یکی از مهمترین خبرهایی که طی هفته جاری بر بازار ارز اثرگذاری داشت خبر همتی رئیس کل بانک مرکزی از اعلام اسامی صادرکنندگانی است که ارز خود را به سامانه نیما ارائه نکرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همتی با اشاره به اعلام اسامی ۱۵۰ صادرکننده متخلف ارزی به قوه قضائیه بر این نکته تاکید کرد که بیش از ۴ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات در اختیار این ۱۵۰ نفر است که در آینده و با اقدامات قوه قضائیه به بازار ارز کشور باز خواهد گشت. اگرچه هیچ رد و نشانی از این ارزها در اختیار بانک مرکزی نیست اما ورود ۴ میلیارد دلار ارز به آشفته بازار قطعا اثرات کاهشی بزرگی در ان خواهد داشت.

از سوی دیگر فعالان بازار هم خبر از مدیریت بانک مرکزی در بازار می‌دهند که البته لزوماً به معنای تزریق ارز نیست؛ بلکه کارسازی از سمت صرافی‌هایی است که به نوعی طرف حساب بانک مرکزی بوده یا در اختیار بانک‌ها قرار دارند، از سوی بانک مرکزی سبب شده تا مدیریت قیمتی در بازار صورت گیرد.

به هر حال مجموعه شرایط دست به دست هم داده تا قیمت ارز در بازار ثبات نسبی را تجربه کند و حداقل این امیدواری را به کسب و کارها بدهد که این بازار قابلیت مدیریت دارد؛ اگرچه برای تمامی بخش‌های اقتصادی ایران، ثبات بسیار مهمتر از تثبیت نرخ ارز است

این در حالی است که حتی رسانه های خارجی نیز به افزایش قدرت ریال در برابر دلار واکنش نشان دادند.

بلومبرگ با اشاره به اظهارات عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران در مورد بروز ثبات در بازار ارز نوشت: «بررسی آمارهای منتشر شده توسط فعالان بازار ارز و همچنین نرخ های ثبت شده در بانک اطلاعاتی بلومبرگ حاکی است در یک ماه گذشته حدود ۸ درصد به ارزش ریال در بازار آزاد افزوده شده است.»

ابراهیم محمد ولی، رییس اتحادیه طلا و جواهر در رابطه با دلایل کاهش قیمت ارز در چند روز گذشته گفت: تغییرات در بازار ارز و طلا به عوامل مشخصی بستگی دارد، که مهم ترین آن شارژ ارزی بازار است. به نظر من این اتفاق رخ داد و ما این روزها اثر این اقدام را می بینیم. بدون اینکه منابع جدید وارد بازار شود، این کاهش با این سرعت رخ نمی داد و ما به اصطلاح می گوییم بار به بازار آوردند. نباید فراموش کنیم تاثیر چنین رویکردی در بازار ارز خیلی سریع خود را نشان می دهد.

او درباره منشا این منابع جدید تصریح کرد: به نظر می رسد بخشی از ارز شرکتهایی که پیش تر آن را به بازار نیاورده بودند، به بازار آمده است.
که در ۶۰ تا ۷۵ روز آینده قیمتها روندی مشابه دو ماه گذشته را داشته باشند و نوسانات بزرگی در بازار مشاهده نشود.

رییس اتحادیه طلا و جواهر با اشاره به فضای بین‌المللی و سیاسی گفت: خبرهای گوناگونی که در این ۱۰ روزه منتشر شدند موجب دلهره و التهاب نشدند و این نیز تاثیر مضاعف خود را بر بازار گذاشت. ما در دو سال گذشته درگیر این نوسانات بودیم ولی امروز معتقدم تصمیمات از پختگی بیشتری برخوردار است، چیزی که حتی ۶ ماه پیش هم نمی توانستیم ادعا کنیم. این نیز موجب شده تا سیاستها قوت و مدت زمان بیشتری داشته باشند. این میان منتشر نشدن دستورالعمل و آیین نامه جدید نیز به ذهنیت بازار کمک کرده است.

وی با اشاره به تحولات روزهای اخیر، مدعی شد صندوق‌های کشور خالی نیست و ادامه داد: فراموش نکنیم در بازار طلا هم بازار جهانی و ارز تاثیر مضاغف داشتند. در هفته گذشته قیمت اونس طلا در بازارهای جهانی تا هزار و ۴۷۰ دلار بالا رفت ولی امروز قیمت آن به هزار و ۴۰۰ دلار رسیده که نشان از ثبات بیشتر در اغلب کشورهای جهان است.

این فعال اقتصادی در پاسخ به سوالی مبنی بر پیش بینی روند قیمت ارز در دو ماه آینده پاسخ داد: اگر حادثه یا اتفاق خاصی رخ ندهد، که امیدوارم چنین باشد، پیش بینی من این است که در ۶۰ تا ۷۵ روز آینده قیمتها روندی مشابه دو ماه گذشته را داشته باشند و نوسانات بزرگی در بازار مشاهده نشود.

منبع:خبرآنلاین

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قیمت سکه قیمت طلا اخبار اقتصادی قیمت ارز قیمت دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۵۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است

فرید ولدی کارشناس اقتصادی در رابطه با لزوم سیاست ارزی مناسب کشور در زمان تحریم به خبرنگار قدس گفت: در هر کشوری متناسب با ساختار اقتصادی آن کشور، سیاست ارزی و رژیم ارزی متفاوتی وجود دارد. بین سیاست های ارزی کشورهای مختلف تفاوت های زیادی وجود دارد. عوامل مختلفی بر طراحی سیاست های ارزی کشورها تاثیر می گذارد از جمله حجم و تنوع تجارت خارجی، عمق بازارهای مالی ثبات اقتصاد کلان و احتمال وقوع شوک های خارجی. اکثر اقتصادهای کوچک و بی ثبات به ویژه کشورهای دارای سابقه تورم های بالا، از یک لنگر اسمی ارز برای ثبات پولی و کنترل تورم استفاده می کنند و تابع رژیم های ارزی "میخکوب سخت" هستند یعنی پول ملی خود را به یک ارز خارجی مانند دلار یا به سبدی از ارزهای خارجی میخکوب می کنند. گروه دوم میخکوب متعارف هستند و گروه بعدی میانه، شناور شناور آزاد. رژیم ارزی در ایران با کمی اغماض می توان گفت یک رژیم میانه است.

وی ادامه داد: در یک اقتصاد تورمی مانند ایران، تثبیت نرخ ارز اسمی به مدت طولانی با سیاست تخصیص ارز چندنرخی در اقتصاد بدون توجه به قیمت بازار آزاد منجر به کاهش نرخ ارز حقیقی، کاهش ذخایر ارزی بانک مرکزی، کاهش صادرات، افزایش واردات، افزایش قاچاق و کاهش توان رقابت پذیری اقتصاد ملی و تضعیف رشد اقتصادی می شود. بیش از ۵۵ درصد درآمدهای دولت از محل صدور نفت تامین می شوند که با توجه به نرخ تسعیر ارز از دلار به ریال سیاست ارزی دولت نیز تعیین می شود. بنابراین سیاست های ارزی تاثیر غیر قابل انکاری بر بودجه دولت دارد پس نتیجه می گیریم سیاست های ارزی غلط می تواند تاثیر بر بودجه دولت و شرایط مالی و رفاهی مردم به طور مستقیم داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به سیاست مخرب ارز چندنرخی در اقتصاد گفت: آنچه در حال حاضر شاهد آن هستیم تخصیص غلط ارزی بانک مرکزی به واردات کالاهای اساسی است که اول از همه موجب کاهش منابع ریالی بودجه و در نتیجه ناتراز شدن بودجه و کاهش توسعه کشور شده است؛ همچنین تخصیص ارز به واردات، رقیب بخش مولد اقتصاد کشور خواهد شد که با ارز بازار آزاد تولید دارد و در نتیجه تضعیف تولید داخلی را نیز به همراه خواهد داشت؛ ثالثا مسیر غلط حمایت ارزی به جای دخالت در قیمت بازار و در نتیجه محدودیت تجارت خارجی محصولات کشاورزی و افزایش قاچاق، باید بر اعطای کالابرگ در انتهای زنجیره همراه باشد.

وی گفت: متاسفانه سیاست ارزی دولت که به درستی ارز 4200 تومانی را حذف کرد ولی حالا خود درگیر ارز جدید چندنرخی در اقتصاد شده است که به واسطه آن ارز 28500 تومانی توسط بانک مرکزی به برخی عرضه می‌شود ولی قیمت کالاهای اساسی در بازار آزاد با قیمت ارز بازار آزاد خود را مچ کرده است و همچنین امضاهای طلایی نیز برای تخصیص این ارز رانتی به چه کسی و با چه هدف و وارداتی نیز دوباره مطرح می‌شود. در این میان رشد اقتصادی کشور حاصل از رکوردشکنی در فروش نفت و توسعه تجارت انرژی ایران به دلیل تخصیص کامل ارزهای نفتی به دلار 28500 تومانی به صورت کامل هیچ اثرگذاری در زندگی مردم ندارد و همین امر سبب شده است سیاست های ارزی غلط باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی و رکوردشکنی در فروش نفت خام ایران در زندگی مردم شده است

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟
  • شیب تند کاهش قیمت خودرو در بازار / ریزش سنگین پژو پارس
  • تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز