Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@08:10:54 GMT

سرگذشت طلا در هفته‌ای که گذشت

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۸۲۴۳۳

سرگذشت طلا در هفته‌ای که گذشت

قیمت طلا در هفته گذشته که بازه زمانی ۱۹ تا ۲۳ خردادماه مصادف با هشتم تا ۱۲ ماه ژوئن میلادی را در بر می‌گیرد در معاملات بازار جهانی، نوسانات اندکی را تجربه کرد اما در نهایت با افزایش قابل توجهی به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، طلا همواره یکی از ذخایر امن سرمایه‌گذاران در هنگام بحران بوده و هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل بروز کوچک‌ترین تنش در جهان که بویی از بحران را به مشام سرمایه‌گذاران برساند باعث افزایش در نرخ این فلز زرد می‌شود. در هفته‌های اخیر قیمت هر اونس جهانی طلا تحت تأثیر شیوع گسترده بیماری کرونا، نگرانی جوامع از رکود اقتصادی بی سابقه تحت تأثیر این بیماری و همچنین اقدامات مقامات و سران کشورهای مختلف از جمله چین و آمریکا به عنوان دو ابر قدرت اقتصادی جهان، فراز و نشیب‌های گسترده‌ای را تجربه کرده است.

در هفته پیشین بازار معاملاتی طلا در جهان که بازه زمانی ۱۹ تا ۲۳ خردادماه مصادف با هشتم تا ۱۲ ماه ژوئن میلادی را در بر می‌گیرد، فلز زرد نوسان تقریباً ۵۰ دلاری را تجربه کرد و در نهایت در بالای سطح ۱۷۰۰ دلاری به کار خود پایان داد.

در اولین روز معاملاتی هفته گذشته، قیمت طلا اندکی افزایش یافت و هر انس طلا در این روز با ۰.۱۶ درصد افزایش به ۱۶۸۷ دلار و ۷۲ سنت رسید. قیمت فلز زرد در معاملات آتی برای تحویل در ماه اوت نیز با رشد ۰.۶ درصدی به ۱۶۹۳ دلار و ۱۰ سنت رسید.

با انتشار آمارهای جدید در ایالات متحده آمریکا و تفاسیر آنکه نشان داد تعداد فرصت‌های شغلی ایجاد شده در اقتصاد آمریکا در مقایسه با کاهش هشت میلیونی ماه آوریل، در ماه می رشد ۲.۵ میلیونی داشته است، قیمت هر انس طلا در آخرین روز معاملاتی هفته منتهی به ۱۷ خرداد، به ۱۶۷۰ دلار سقوط کرد.

استفن اینز تحلیلگر بازار طلا در شرکت "آکسی کورپ" گفت: «تحلیل‌ها در مورد آمار بیکاری آمریکا نشان دهنده مجموعه‌ای از ریسک‌های متوجه بازار طلاست و از این رو رشد قیمت فلز زرد بسیار محدود خواهد شد. قیمت فلز زرد برای رسیدن مجدد به رقم ۱۷۰۰ دلار با مشکل مواجه خواهد بود.»

فعالان بازار در این روز منتظر نتیجه نشست دو روزه فدرال رزرو آمریکا در روز چهارشنبه بودند اما پس از بهبود غیرمنتظره شاخص‌های اشتغال در این کشور، احتمال منفی شدن نرخ بهره تقریباً به صفر رسید.

با در نظر گرفتن قیمت طلا در این روز و همچنین آخرین قیمت معاملاتی هفته پیش از آن، نرخ فلز زرد از ابتدای سال جاری میلادی و تحت تأثیر بسته‌های محرک اقتصادی، شاهد افزایش بیش از ۱۱ درصدی بوده است. لازم به ذکر است این افزایش با وجود ثبت رکورد بیشترین قیمت در هفت سال گذشته، بلافاصله کاهش چهار درصدی را تجربه کرد.

روز سه‌شنبه _۲۰ خردادماه_ به دلیل افت ارزش دلار در برابر ارزهای رقیب، قیمت طلا افزایش آهسته دیگری را تجربه کرد و دوباره به سطح ۱۷۰۰ دلاری پیشین خود بازگشت.

قیمت هر انس طلا در این روز ۰.۲ درصد افزایش به ۱۷۰۲ دلار سنت رسید. قیمت طلا در معاملات آتی نیز رقم ۱۷۰۶ دلاری را تجربه کرد.

مایکل مک کارتی تحلیلگر بازار طلا در مؤسسه "سی ام سی مارکتس" درباره وضعیت این فلز گرانبها اظهار کرد: «با توجه به افزایش تمایل برای ریسک پذیری، شاهد بالا رفتن فشارها بر بازار طلا هستیم اما از سوی دیگر افت ارزش دلار سبب شده تا قیمت طلا اندکی رشد کند.»

شاخص ارزش دلار آمریکا در دومین روز معاملاتی هفته گذشته، تقریباً به کمترین مقدار خود در سه ماه اخیر رسید. اما آنچه باعث محدود شدن رشد قیمت طلا در این روز شد حرکت سرمایه گذاران به سمت بازارهای پر ریسک و اعتماد به روند ترمیمی اقتصاد آمریکا بود که نزدک را نیز به رقم بی سابقه‌ای رساند.

با این حال، سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که همه‌گیری ویروس کرونا «فاصله زیادی تا رسیدن به نقطه پایان دارد.»

در روز چهارشنبه، قیمت طلا در ادامه روند صعودی خود، باز هم افزایش یافت و هر اونس طلا مقدار ۱۷۱۷ دلاری را نیز تجربه کرد. قیمت در معاملات آتی تحویل در ماه ژوئن نیز به ۱۷۲۴ دلار رسید.

ایلیا اسپیواک، تحلیلگر شرکت "دیلی اف ایکس" درباره این شرایط اظهار کرد: «شاهد اجتناب سرمایه گذاران از ورود به بازارهای پر ریسک هستیم و من فکر می‌کنم این وضعیت به سود بازار طلا است، به خصوص که میزان سوددهی اوراق قرضه نیز طی ۲۴ ساعت گذشته کمتر شده است.»

مؤسسه فیلیپ فیوچرز نیز در یادداشتی نوشت: «تجار بازار طلا به دنبال سرنخ‌هایی در بیانیه فدرال رزرو هستند تا ببینند واقعیت ترمیم ناگهانی شاخص‌های اقتصادی آمریکا چیست؟ اگر فدرال رزرو تصویری ترسیم کند که از نظر وال‌استریت منفی تلقی شود تقاضا برای خرید طلا بار دیگر افزایش خواهد یافت.»

همچنین با برگزاری نشست فدرال رزرو، اعضای حاضر در این نشست از ضرورت حفظ نرخ بهره در نزدیکی صفر درصد حداقل تا سال ۲۰۲۲ سخن گفتند و بر طولانی بودن دوره ترمیم اقتصادی تاکید کردند.

آخرین روز معاملاتی هفته پیشین بازار طلا نیر در حال آغاز شد که تقویت ارزش دلار در برابر ارزهای رقیب، قیمت طلا را کاهش داد اما در عین حال پیش بینی‌های نه چندان مثبت اقتصادی و رشد نگرانی‌ها در مورد موج دوم شیوع کرونا سبب افزایش مجدد تقاضا برای خرید فلز زرد شده است.

قیمت هر اونس طلا روز جمعه و در ابتدای با ۰.۱۱ درصد افت به ۱۷۲۵ دلار و ۸۴ سنت و طلای آتی ماه اوت نیز به ۱۷۳۰ دلار رسید.

سه شاخص عمده بورس آمریکا روز پنجشنبه بیش از پنج درصد افت کردند و بدترین عملکرد روزانه از اواسط ماه مارس تاکنون را به ثبت رساندند. افزایش اخیر موارد ابتلاء به کرونا در بیش از ۱۰ ایالت آمریکا بسیاری از تحلیلگران را درباره شیوع موج بعدی کرونا، نگران کرده است.

اقدامات محرک اقتصادی گسترده و نرخ پایین بهره در دوران پس از شیوع گسترده کرونا در جهان و به ویژه در ایالات متحده آمریکا، قیمت طلا را افزایش داده است. دلیل این مسئله هم این است که با بالا رفتن میزان نقدینگی در اقتصادهای ملی و به ویژه اقتصاد آمریکا بسیاری از سرمایه‌گذاران برای در امان نگه داشتن دارایی‌هایشان از افزایش نرخ تورم به سمت بازار طلا حرکت می‌کنند.

در این میان با نزدیک شدن با لحظات پایانی معاملات هفته پیشین بازار طلا، همزمان با نگرانی‌ها از شیوع موج دوم کرونا، قیمت فلز زرد افزایش یافت و هر انس طلا در پایان معاملات روز جمعه با ۰.۱۸ درصد رشد به ۱۷۳۰ دلار و ۷۵ سنت رسید.

بنابراین با در نظر گرفتن این شد طلا، فلز زرد در هفته گذشته، مجموعه حدود ۲.۷ درصد رشد داشت که بهترین عملکرد هفتگی از هفته منتهی به ۱۰ آوریل تاکنون به شمار می‌رود. قیمت فلز زرد در پایان معاملات آتی برای تحویل در ماه اوت با ۰.۱۴ درصد افت به ۱۷۳۷ دلار و ۳۰ سنت رسید.

ادوارد مویا تحلیلگر بازار طلا در شرکت "اوآندا" گفت: «باوجود ترمیم اولیه شاخص‌های بورس در صبح روز جمعه، قیمت طلا به دلیل تداوم رشد تقاضا برای فلز زرد از سوی شرکت‌ها همچنان رو به افزایش بود. این موج دوم کرونا نیست. ویروس تنها دارد فعالیت خود را در سراسر آمریکا ادامه می‌دهد و این مانع از بازگشایی بسیاری از فعالیت‌ها در این کشور خواهد شد. در نتیجه این مسئله به معنای کاهش فعالیت‌های اقتصادی است که به نفع بازار طلا تمام خواهد شد.»

حجم دارایی‌های "اس پی دی آر گلد تراست"، بزرگترین صندوق سرمایه گذاری در بازار طلا، بر اساس آمار روز پنج شنبه، نیم درصد افزایش داشت و به ۱۱۳۵.۰۵ تن رسید که بالاترین رقم در طی ۷ سال گذشته محسوب می‌شود. این آمار به خوبی نشان دهنده افزایش اقبال سرمایه گذاران به سمت بازار طلا است.

نکته‌ای که می‌توان درباره بازار طلا و روند حرکتی قیمت انس در یک هفته آینده گفت این است که، فلز زرد مانند پیش‌بینی‌های هفته‌های قبل در بازه ۱۶۸۰ تا ۱۷۵۰ دلار نوسان خواهد داشت. با این حال وقوع اتفاقات دیگری نظیر شیوع دوباره کرونا، جنگ تجاری چین و آمریکا و همچنین تعطیلی فعالیت‌های اقتصادی در آمریکا می‌تواند دامنه نوسان این فلز گرانبها را افزایش دهد.

کد خبر 428560

منبع: ایمنا

کلیدواژه: قیمت طلا طلا افزایش قیمت طلا بازار طلا نرخ طلا انس طلا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق روز معاملاتی هفته طلا در این روز سرمایه گذاران انس طلا قیمت فلز زرد معاملات آتی قیمت طلا هفته گذشته فدرال رزرو بازار طلا ارزش دلار سنت رسید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۲۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد


نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن تاکید بر بازگشت قیمت جهانی طلا از مسیر صعود به دلیل کاهش تقاضای سرمایه‌گذاری بر روی طلا در بازار‌های جهانی، روند نزولی نرخ ارز در داخل را در کنار کاهش قیمت اونس جهانی طلا، دو عامل موثر بر کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخل عنوان کرد و گفت، اما از سویی افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) عاملی شد که مسیر این قطعات کوچکتر را از مسیر کاهشی سکه و طلا جدا کرد.

 محمد کشتی‌آرای درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: قیمت جهانی طلا که طی دو ماه اخیر سیر صعودی به خود گرفت و به رقم‌های بی سابقه دست پیدا کرده بود، در این هفته سیر نزولی داشت و در حقیقت جاذبه خرید طلا در بازار‌های جهانی از دست رفت؛ علت آن نیز این بود که باتوجه به بهتر شدن شرایط سیاسی جهان و آرامش ایجاد شده در برخورد‌های نظامی خاورمیانه، طبیعتاً تقاضا برای خرید طلا به جهت سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده است. بر همین اساس این هفته، قیمت جهانی طلا با ۴۰ دلار کاهش، روز گذشته (پنجشنبه) به ۲۲۹۷ دلار برای هر اونس طلا و رسید.

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگو با ایسنا ادامه داد: از سوی دیگر در یک هفته اخیر که سیر نزولی قیمت اونس جهانی را داشتیم، نرخ ارز در اخل نیز روند کاهشی داشت؛ هرچند که در برخی روزها، نوسان افزایشی را هم تجربه کرد، اما در مجموع طی یک هفته اخیر نرخ ارز کاهشی پیش امد؛ بنابراین این دو عامل سبب شد که تغییراتِ کاهشی مختصری در قیمت سکه و طلا را شاهد باشیم.

تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات سکه و طلا

وی در رابطه با آخرین قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در بازار و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: روز گذشته (پنجشنبه) در آخرین معاملات، سکه تمام طرح قدیم ٣٨ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان بود و به نسبت ابتدای هفته ٣٠٠ هزار تومان کاهش داشت. قیمت سکه تمام طرح جدید که در جریان نوسانات تا ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان (در این هفته) نیز بالا رفته بود، در آخرین معاملات روز پنجشنبه ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان بود که به نسبت اول هفته، تغییری نداشت. نیم سکه نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی در آخرین معاملات به ٢۴ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسید.

اوتصریح کرد: علیرغم روند نزولی قیمت سکه و طلا، اما افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر سکه (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) سبب شد که این قطعات کوچکتر نسبت به ابتدای هفته، افزایش بها را تجربه کنند. ربع سکه با ٣٠٠ هزار تومان افزایش هفتگی به ١۵ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان رسید. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز به نسبت ابتدای هفته با ٢٠٠ هزار تومان افزایش قیمت همراه و در آخرین معاملات، هفت میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

کشتی‌آرای ادامه داد: قیمت هر مثقال طلای آب شده (١٧ عیار)، با نوسانات معمول بازار ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی داشت و در پایان هفته قیمت هر مثقال طلای ۱۷ عیار ١۵ میلیون و ٣٠ هزار تومان بود.

علی‌رغم کاهش قیمت‌ها، حباب سکه بزرگ‌تر شد

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، افزایش تقاضا برای خرید سکه، سبب شد که حباب سکه نیز این هفته با افزایش همراه باشد و ۵٠٠ هزار تومان افزایش پیدا کند؛ در آخرین معاملات پایانی هفته، قیمت هر قطعه سکه هفت میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دارای حباب بود.

وی خاطرنشان کرد: ناگفته نماند که این روز‌ها در اتاق ارز و طلا، سکه نیز حراج و واگذار می‌شود، اما نکته جالب اینجاست که هیچ‌یک از این سکه‌هایی که در اتاق ارز و طلا به فروش می‌رسد، تاکنون به بازار برنگشته است؛ بنابراین بازار تقاضای طبیعی خود برای خرید سکه را دارد و از همین روی هم هست که حباب سکه این هفته با افزایش همراه شده است. سکه‌هایی که در فروردین ماه توسط بانک مرکزی فروخته شد، هنوز به بازار عرضه نشده و هرکسی که خریداری کرده، نزد خود نگه داشته است.

به گفته‌ی این کارشناس بازار سکه و طلای کشور، در حال حاضر، باتوجه به سیر نزولی نرخ ارز در بازار و فاصله از عدد‌هایی که پیدا کرده بود، سطح دادوستد‌ها در بازار عادی، به دور از هرگونه التهاب و کاملا منطقی بوده است و هیجان خاصی برای خرید و فروش مشاهده نشده است.

کشتی‌آرای برای هفته پیش‌رو نیز پیش‌بینی کرد: بنظر می‌رسد که هفته ابتدا نیز شرایط به همین صورت باشد. قیمت جهانی طلا تا این لحظه (جمعه) نوسان خاصی نداشته و بازار ارز هم که در ثبات نسبی به سر می‌برد؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که قیمت سکه و طلا در همین محدوده‌ها باقی بماند.

tags # قیمت طلا ، قیمت سکه سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان/ زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • قیمت طلا کاهش یافت
  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳