Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون آخرین وضعیت خرید واکسن کرونا از زبان ربیعی، جزییات تازه خرید واکسن کرونا از زبان همتی، سکه به ۱۲ میلیون تومان رسید، قیمت برخی محصولات مدیران‌خودرو گرانتر از بازار، تحریم‌های آمریکا جایگاه دلار در جهان را کاهش داد و افزایش قیمت نفت تحت تأثیر افت ذخایر نفت آمریکا را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هجوم بانک مرکزی کشورها به خرید طلا

شورای جهانی طلا در گزارشی اعلام کرد؛ پس از دو ماه متوالی فروش،بانک های مرکزی در ماه اکتبر اقدام به خرید طلا کردند. بر اساس این گزارش ذخایر طلای جهان 22.8 تن افزایش یافت، سطح خرید طلا در سطح دو ماه گذشته باقی ماند اما اقدام به فروش از سوی بانک های مرکزی بسیار کاهش یافت. شواهد نشان می دهد که بانک های مرکزی گرایش زیادی به خرید طلا و تغییر در تفکراتشان برای جمع آوری این کالای با ارزش از خود  نشان می دهند. در جدول زیر خرید نمودار خرید طلا توسط بانک مرکزی را در ماه اکتبر نشان می دهد.

 

بر اساس گزارش شورای جهانی طلا؛ در سال جاری وضعیت بازار طلا نسبت به بازارهای موازی دیگر بسیار مطلوب بوده است و در کنار نا امنی هایی که وجود داشته بانک های مرکزی تلاش کرده اند که با خرید طلا از ریسک آینده بکاهند. در ماه اکتبر تقریبا بانک مرکزی 5 کشور ازبکستان، ترکیه، امارات متحده عربی، قطر و هند بیشترین تاثیر را در افزایش خرید طلا در ماه اکتبر داشتند که به 25 تن رسیده بود. کل فروش طلا در این ماه هم به 3 تن رسیده که کشور مغولستان بیشترین فروش را داشته است. اقدام به خرید طلا توسط بانک های مرکزی علاوه بر کاهش ریسک بازارها با هدف افزایش پشتوانه برای کنار گذاشتن دلار از مبادلات تجاری نیز صورت می گیرد که در سالهای اخیر کلید خورده است. کشورهای روسیه و چین در این زمینه پیشتازند و کشورهای دیگر را نیز برای این کار ترغیب می کنند.

آخرین وضعیت خرید واکسن کرونا از زبان ربیعی

سخنگوی دولت از صادرشدن مجوز انتقال پول برای خرید واکسن کرونا از طریق یکی از بانک‌ها خبر داد. علی ربیعی در حساب کاربری خود در توئیتر با اعلام این خبر، نوشت:

«بالاخره پیگیری دولت، به خصوص تلاش بی‌وقفه بانک مرکزی به ثمر نشست و یک بامداد پنجشنبه، مجوز انتقال پول برای خرید واکسن کرونا از طریق یک بانک صادر شد. در این مرحله ۲۰۰ میلیون یورو اختصاص یافته و بانک مرکزی به هر میزان که لازم باشد، منابع ارزی برای خرید واکسن کرونا تامین می‌کند. دولت از اولین روزها و هفته‌های شیوع ‎کووید-۱۹ راهبرد تولید و ‎خرید واکسن را در دستور کار خود داشت. به رغم موانع متعدد ضمن حمایت از تولید داخلی، برای خرید از خارج و از راه‌ها و منابع مختلف تلاش کرد. امروز در هر دو زمینه، به موفقیت‌های امیدبخشی رسیده‌ایم. در دفاع از معیشت و ‎سلامت مردم کوتاه نخواهیم آمد و اطمینان داریم که فشار حداکثری و ‎تحریم در برابر اراده مردم و همت دولت به زانو خواهد افتاد.»

جزییات تازه خرید واکسن کرونا از زبان همتی

عبدالناصر همتی در بخش خبری ساعت ۲۱ شبکه یک سیما در خصوص جزئیات خرید واکسن گفت: ما فکر می‌کردیم منابع لازم برای خرید واکسن از منابع مالی ایران در کره قابل تأمین است و این اقدام از طریق کره قابل انجام است، اما طرف کره‌ای در آخرین لحظه از ما تضمین خواست و ما به دلیل تجربیات قبلی، نپذیرفتیم که ۱۸۰ میلیون یورو از منابع کشور با این فرایند منتقل شود. برای خرید واکسن از مسیر جدیدی اقدام شد و از طریق سه بانک ترکیه‌ای، اروپایی و شعب یکی از بانک‌های داخلی در امور بین‌الملل اقدام شد. همتی گفت: آمریکا اعلام می‌کند که خرید دارو به ایران تحریم نیست اما نفت، فولاد، پتروشیمی و سایر منابع ایران تحریم شده با این حساب چگونه امکان خرید دارو وجود دارد. این در حالی است که ۲،۷ میلیون دلار دارو از طریق دور زدن تحریم‌ها خریداری شده است و این مورد خاص (خرید واکسن) هم به دلیل فشار افکار عمومی پذیرفته شده است. رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در جامعه مباحثی در خصوص کافی نبودن منابع برای خرید واکسن مطرح است که صحیح نیست و مردم مطمئن باشند پول کافی وجود دارد. به نظر من امکان خرید از راه‌های دیگر هم وجود دارد. افتخار ما پاسخگویی به افکار عمومی است و ما حتی لحظه‌ای از این موضوع غفلت نخواهیم کرد. تکیه ما بر تولید واکسن داخلی است که بسیار خوشحال کننده است و اولویت اول ما تأمین ارز قطعات، دستگاه‌ها و مواد اولیه است. اما اگر بتوانیم در کنار تولید داخل از خارج خرید کنیم حتماً اقدام می‌شود و تاکنون ۲۰۰ میلیون یورو برای خرید ۱۶،۸ میلیون دز واکسن پرداخت شده و مردم از تأمین ارز نگرانی نداشته باشند.

افزایش نرخ دلار در هفته ای که گذشت

بازار ارز در هفته ای که گذشت شاهد افزایش شاخص ارزی بود. به گونه ای که هر اسکناس دلار آمریکا با افزایش 360 تومانی نسبت به اولین روز هفته، به رقم 25860 تومان در آخرین روز هفته رسید. همچنین هر یورو در صرافی های مجاز از رقم 31350 تومانی شروع هفته، به رقم 31560 تومان در معاملات روز گذشته رسید که نشان از رشد 210 تومانی در طول هفته دارد.

سکه به ۱۲ میلیون تومان رسید

قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، روز پنجشنبه ۴ دی ۱۳۹۹ در بازار آزاد تهران، به ۱۲ میلیون تومان رسید. همچنین قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، نیم سکه ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، ربع سکه ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز یک میلیون و ۱۴۸ هزار و ۴۷۸ تومان بود.

افزایش قیمت نفت تحت تأثیر افت ذخایر نفت آمریکا

دیروز در بازارهای جهانی قیمت نفت برنت حدود 21 سنت در هر بشکه افزایش یافت و به قیمت 51 دلار و 41 سنت معامله شد. نفت وست تگزاس آمریکا هم افزایش 16 سنتی را تجربه کرد و بشکه‌ای 48 دلار و 28 سنت به فروش رفت. خبرگزاری رویترز نوشت: ‌روز پنجشنبه قیمت نفت خام تحت تأثیر کاهش ذخایر نفت آمریکا و نیز امیدواری به افزایش تقاضا تا حدودی بهبود یافت. هایرویوکی کی‌کوکاوا، مدیرعامل بخش پژوهش شرکت نیسان اعلام کرد: کاهش ذخایر نفت آمریکا و نیز وجود علائمی از ظرفیت‌های معاملات تجاری تحت تأثیر برگزیت، منجر به تضعیف ارزش دلار شد و همه اینها اخبار خوبی برای افزایش قیمت طلای سیاه گردید. وی تأکید کرد: همچنان نگرانی از افزایش مبتلایان به ویروس کرونا به عنوان مانعی در برابر افزایش تقاضا و نیز افزایش قیمت نفت به حساب می‌آید. بر اساس اداره اطلاعات انرژی آمریکا، میزان ذخایر بنزین در این کشور با 1.1 میلیون بشکه کاهش به 237.8 میلیون بشکه رسید. همچنین قیمت نفت سیاه تحت تأثیر خبر داشتن روابط تجاری بین انگلیس و اتحادیه اروپا بود که تا حدودی چشم انداز بازار را روشن‌تر کرد.

قیمت‌ برخی محصولات مدیران‌خودرو گرانتر از بازار!

ایسنا نوشت: رصد بازار نشان می‌دهد که برخی خودروها همچون جک S۵ اتوماتیک و جک S۳  اتوماتیک در بازار به ترتیب ۶۳۰ میلیون تومان و ۴۷۰ میلیون تومان قیمت دارند. این در حالی است که این خودروها از در کارخانه‌ نیز به ترتیب ۱۳۰ و ۶۰ میلیون تومان گران‌تر عرضه می‌شوند. کرمان موتور برای جک S۵ نرخ ۷۶۰ میلیون تومان و برای جک S۳، نرخ ۵۳۰ میلیون تومان تعیین کرده بود. اما در گروه محصولات مدیران خودرو، MVM X۵۵ اتوماتیک اکسلنت اسپورت که با نرخ ۸۵۵ میلیون تومانی و MVM X۵۵ اتوماتیک اسپورت با نرخ ۸۴۰ میلیون تومان از سوی کارخانه قیمت‌گذاری شده‌اند در بازار آزاد به ترتیب ۴۰ و ۵۰ میلیون ارزان‌تر، تعیین قیمت شده‌اند و به ترتیب ۸۱۵  و ۷۹۰ میلیون تومان قیمت دارند.

MVM X۳۳  اسپورت که از سوی کارخانه ۵۶۲ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده، در بازار ۳۲ میلیون تومان ارزان‌تر و با قیمت ۵۳۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد. همچنین مدل اتوماتیک آن ( MVM X۳۳  اسپورت اتوماتیک) با قیمت ۵۷۰ میلیون تومان، ۲۷ میلیون تومان ارزان‌تر از کارخانه قیمت دارد. در گروه محصولات MVM X۲۲، مدل اتوماتیک لاکچری آن ۴۷۹ میلیون تومان توسط مدیران‌خودرو تعیین قیمت شده؛ در حالی در بازار آزاد ۳۴ میلیون تومان پایین‌تر و به قیمت ۴۴۵ میلیون تومان پیدا می‌شود. در آخرین لیست قیمتی ارائه شده توسط این شرکت به ترتیب MVM X۲۲ دنده‌ای لاکچری  ۳۹۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و  MVM X۲۲ اکسلنت اسپورت نوع دنده‌ای آن ۴۱۰ میلیون تومان و اتوماتیک آن ۴۹۷ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که هریک از این خودروها به ترتیب در بازار آزاد ۳۶۵ میلیون تومان، ۳۸۵ میلیون تومان و ۴۶۰ میلیون تومان ارزان‌تر هستند که بدین ترتیب MVM X۲۲ دنده‌ای لاکچری ۲۴ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان، MVM X۲۲ دنده‌ای ۲۵ میلیون تومان و MVM X۲۲ اتوماتیک ۳۷ میلیون تومان در کارخانه گران‌تر هستند. آخرین خودروی گران‌تر از بازار این شرکت  MVM ۳۱۵ پلاس اتوماتیک ۴۲۰ میلیون تومانی است که در بازار ۳۰ میلیون تومان ارزان‌تر قابل خریداری است؛ چراکه بازار قیمت این خودرو را ۳۹۰ میلیون تومان تعیین کرده است.

تحریم‌های آمریکا جایگاه دلار در جهان را کاهش داد

به نقل از راشا تودی، بانک مرکزی روسیه اعلام کرده است که دلار آمریکا قربانی سیاست‌های تحریمی واشنگتن خواهد شد؛ چراکه این سیاست‌ها بازیگران سیاسی را مجبور کرده تا با کنار گذاشتن دلار از ارزهای ملی در مبادلات دو جانبه و چندجانبه خود استفاده کنند. الکسی زابوتکین، معاون بانک مرکزی روسیه اعلام کرد: «سیاست‌های تحریمی که توسط مقامات آمریکایی در چند سال اخیر اجرایی شده به شدت شرایط جایگاه دلار در جهان را کاهش داده است.»

این مقام رسمی بانک مرکزی اعلام کرد که نتیجه این تحریم‌ها کاهش حجم مبادلات دلار در تجارت جهانی طی سال‌های گذشته بوده به طوری که کشورهای مختلف ارزهای ملی خود را جایگزین استفاده از دلار کرده‌اند. بر اساس این گزارش، روسیه مدتی است که از شرکای خود برای تقویت پرداخت‌های غیردلاری درخواست کرده است. در نشست سازمان همکاری‌های شانگهای در ماه گذشته، نخست‌ وزیر روسیه اعلام کرد که اعضای این سازمان باید توسعه غیردلاری خود را افزایش داده و مبادلات تجاری خود را با ارزهای خود انجام دهند. بر اساس ‌آمارهای سوئیفت، در حالی که دلار در سال‌های گذشته به عنوان یک ارز اصلی و مهم در تراکنش‌ها و پرداخت‌های بین المللی محسوب می‌شد، اخیراً و برای اولین بار در 7 سال گذشته توسط یورو کنار گذاشته شد. بر اساس این آمارها؛ 37.8 درصد مبادلات سیستم سوئیفتی در ماه اکتبر یورو بوده و در این مدت سهم دلار به 37.6 درصد کاهش یافته است.

یک مقام مسئول: قیمت‌ فعلی تخم مرغ در بازار قابل قبول نیست

معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی گفت: قیمت‌های فعلی تخم مرغ در بازار قابل قبول نیست و متأسفانه حلقه‌های واسط زمینه گرانفروشی این محصول در بازار را فراهم آورده‌اند. وی افزود: دو عامل برای افزایش قیمت تخم مرغ می‌توان عنوان کرد که اول افزایش مصرف در فصل سرما و دوم فاصله قیمتی بسیار زیاد از درب مرغداری تا مصرف کننده نهایی و حاصل واسطه‌گری هاست. در حال حاضر تخم مرغ گاهی شانه‌ای ۴۰ هزار تومان و حتی هر عدد ۱,۵۰۰ تومان به فروش می‌رسد که این قیمت‌ها به هیچ عنوان قابل قبول نیست و باید با این گرانفروشی برخورد شود.

وی تاکید کرد: ۴۰ روز است که ۱۰۰ درصد نهاده‌های مرغداران تأمین شده است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد و امیدواریم همین روند ادامه یابد. البته مرغداران هم از قیمت مصوب فعلی راضی نیستند و این قیمت باید کارشناسی شود و در فضای تعاملی بدون اینکه به مصرف کننده فشار وارد بیاید، نرخ مصوب جدید تعیین شود. قیمت تخم مرغ باید به صورت یک بازه تعیین شود و قیمت نقطه‌ای قابل قبول نیست چرا که در نقاط مختلف هزینه‌های تولید متفاوت است و بنابراین قیمت ثابت نمی‌توان در نظر گرفت و باید دامنه‌ای تعیین شود و با فروش تخم مرغ با قیمت خارج از آن دامنه برخورد جدی شود.

 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: کارت اعتباری سهام عدالت سنتکام واکسن فایزر کرونای انگلیسی کربلای چهار کواکس اونس طلا دلار آمریکا کارت اعتباری سهام عدالت سنتکام واکسن فایزر کرونای انگلیسی کربلای چهار کواکس خرید واکسن کرونا از زبان میلیون تومان ارزان تر ذخایر نفت آمریکا برای خرید واکسن میلیون تومان بانک های مرکزی بازار آزاد مدیران خودرو ماه اکتبر هزار تومان افزایش قیمت خرید طلا بانک مرکزی تحت تأثیر قابل قبول تحریم ها قیمت نفت بر اساس تخم مرغ دنده ای بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۴۷۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟

به گزارش صدای ایران از تجارت‌نیوز، قیمت دلار در دو هفته ابتدایی اردیبهشت، مجموعاً ۴۶۰۰ تومان کاهش ارزش پیدا کرده است. روند نزولی قیمت اسکناس آمریکایی با فروکش کردن زمینه‌های تنش نظامی میان ایران و اسرائیل آغاز شد. دلار طی هفته‌های اخیر با افت پلکانی در کریدور ششم عقب‌نشینی کرد و حتی در کف کریدور ششم نیز معامله شد. در آخرین معامله نقدی روز پنجشنبه دلار در پله هفتم از کانال ابتدایی کریدور ششم به کار خود پایان داد.

اخبار سیاسی سیگنال مساعد به بازار‌ها داد

موضوع سفر محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی به عربستان و اظهار امیدواری مسئولان مربوطه نسبت به این سفر، روند کاهشی قیمت دلار را در بیشتر روز‌های هفته گذشته رقم زد. از سوی دیگر احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت با انتشار تصویری از جلسه با همتای عربستانی خود اعلام کرد: «گفت‌وگوی بسیار سازنده‌ای انجام شد و فیصل ابراهیم با هر پنج پیشنهاد ایران موافقت و بر تدوین نقشه راه همکاری‌های اقتصادی بخش دولتی-خصوصی و سرعت در اجرای آن تاکید کرد.»

این اظهارات، جو مثبتی در میان معامله‌گران ایجاد کرد؛ علاوه بر آن برخی فعالان اقتصادی این رخداد‌ها را کورسوی امیدی برای کاهش فشار‌های اقتصادی و ارزی تعبیر می‌کنند و امیدوارند آینده بهتری در پرتو تعاملات منطقه‌ای در انتظار تهران باشد.

از سوی دیگر، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هفته گذشته اعلام کرد «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ششم تا هفتم ماه مه (۱۷ تا ۱۸ اردیبهشت) برای دیدار با مقامات بلندپایه ایرانی به ایران سفر می‌کند.

خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟

در همین راستا معامله‌گران کاهشی بازار امید دارند در هفته سوم اردیبهشت اسکناس دلار به کریدور ۵۰ هزار تومانی برگردد؛ اما به نظر می‌رسد سیگنال‌هایی که روانه بازار می‌شود تاثیری یکی دو روزه در بازار دارند. کارشناسان اقتصادی کف قیمت دلار را محدوده ۵۱ تا ۵۲ هزار تومانی می‌دانند. آنها معتقدند با وجود اینکه نهاد سیاست‌گذار تلاش دارد قیمت دلار به پله‌های بالاتر کریدور ۵۰ هزار تومانی ورود نکند، اما تمایلی نیز به برگشت به کانال ۴۰ هزار تومانی ندارد.

درهم در کانال ۱۶ هزار تومانی بسته شد

قیمت درهم روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت بدون تغییر و با قیمت رقم ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومانی معامله شد. تتر روی رقم ۶۱ هزار و ۹۰۰ تومانی ایستاد.

قیمت پوند انگلیس در آخرین معامله هفته گذشته با کاهش ۲۰۰ تومانی روی رقم ۷۷ هزار و ۱۰۰ بسته شد. یورو نیز روز پنجشنبه در کف کانال ۶۶ هزار تومانی به کار خود پایان داد.

گفتنی است اسکناس و حواله دلار در دو روز پایانی هفته گذشته تغییر قیمت نداشتند. اسکناس دلار با رقم ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان و حواله دلار با رقم ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان عرضه شد.

دیگر خبرها

  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا